Thuisstudie

thuisstudie

Scriptie + stage lopen thuisstudie

Ook als je een thuisstudie volgt zal je stage moeten lopen bij een bedrijf. Globaal duurt de stage zo’n 21 weken van vijf dagen. Als je al ergens werkt en de werkomgeving is relevant aan je studie dan kan de stage binnen het eigen bedrijf uitgevoerd worden. Op de site van de NHA is te lezen dat veel cursisten eerst het theoretische gedeelte afronden en daarna op stage gaan. Deze stageplek moet jezelf vinden maar de opleider zoekt ook mee.

Aan het eind van de opleiding moet de cursist een scriptie schrijven die op HBO-niveau ligt. Dit valt voor menigeen niet mee. De NHA heeft geen klassikale studies maar wel Hogeschool-contactdagen. Deze worden vier keer per jaar gehouden. Studenten kunnen op deze dagen horen hoe je de thema-opdrachten en de afstudeerscriptie aan moet pakken. Het NTI geeft scriptiebegeleiding tijdens het afstuderen. Veel studenten echter willen niet het risico lopen om een jaar extra te moeten studeren en roepen hulp in van een scriptiebureau.

Goedkope HBO opleiding (6 mnd)

De HBO Basisopleiding Bedrijfskunde van het NHA is het goedkoopst. De opleiding duurt 6 maanden en er hoeft geen stage gelopen te worden. Studenten volgen twee modules uit het eerste leerjaar van de HBO Bachelor-opleiding. De volledige opleiding duurt 36 maanden. De Basisopleiding is ideaal als je eens kennis wilt maken met de opleiding of niet de tijd hebt om 36 maanden te studeren. Bedenk ook dat de slagingspercentages van thuisstudies lager liggen dan in het reguliere onderwijs. De meeste cursisten beginnen vol zelfvertrouwen maar na enige tijd wordt de animo om te leren langzaam minder. Thuisstudie vereist zelfdiscipline. De korte HBO opleiding van het NHA duurt slechts een half jaartje. De LOI en NTI hebben ook klassikale opleidingen waarbij cursisten een keer per maand samen komen met de docent. Deze opleidingen zorgen voor een goede motivatie. Nadeel van een klassikale opleiding zijn de hogere kosten (tot wel 200 euro per maand meer). De thuiscursussen kun je het best vergelijken bij www.thuisstudie.net waar alle relevante cursussen bij elkaar staan met de prijs per maand erbij.

Klachten LOI

Op het forum van TrosRadar staan diverse klachten over een thuisstudie van het LOI. De datum van het topic is zeer recent; van februari tot eind 2014. In een topic van Tros Radar klagen verschillende mensen over hun HBO studies. Een cursist vertelt over zijn scriptie die door een docent werd goedgekeurd maar door twee andere docenten afgekeurd. De scriptie was niet op HBO-niveau en moest geheel overnieuw.