Gratis beurs buitenland

VSBfonds Beurs

Een gratis beurs buitenland zonder dat je hoge cijfers hebt? Ja dat is mogelijk als je een aanvraag doet bij de het VSBfonds (van de de VSB Bank). Met de VSBfonds Beurs krijgen studenten de kans om in het buitenland een universitaire opleiding te volgen. Wat de beurs bijzonder maakt is dat er niet in de eerste plaats naar je cijfers gekeken wordt maar naar je motivatie en betrokkenheid. De volgende aanvraag is van september 2019 t/m 1 maart 2020.

Motivatie voor gratis beurs buitenland

Zoals gezegd, je motivatie is een belangrijke factor bij het toekennen van een VSBfonds beurs. Er worden ieder jaar enkele honderden beurzen verstrekt door de bank maar er zijn duizenden belangstellenden. De brief die je moet schrijven moet de commissie overtuigen dat jij de juiste persoon kan zijn voor een beurs. De brief maakt de eerste selectie. Kun je zelf niet uitstekend schrijven laat dan iemand anders je een handje helpen.

Welke opleidingen komen in aanmerking

Om een aanvraag in te dienen bij het VSBfonds dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. De opleiding in het buitenland mag geen onderdeel zijn van het leerplan van een Nederlandse opleiding. Ook moet de duur minimaal 3 maanden aaneengesloten zijn. Taalcursussen e.d vallen niet onder de regeling en komen dus niet in aanmerking voor een gratis beurs buitenland.
Hoe groot is de beurs?

Je krijgt maximaal 7000 euro voor een academisch jaar of 10.000 euro voor twee jaren. Je kunt daarnaast ook proberen om andere beurzen aan te vragen omdat 7000 euro meestal onvoldoende is voor de gehele studie. Een master kan gemakkelijk 10.000 euro kosten voor een jaartje. De kosten voor huisvesting en voedsel zijn dan nog niet inbegrepen. De buitenlandse universiteit kan ook een beurs geven aan studenten. De hoogte van deze beurs kan afhangen van je opleiding in Nederland (heb je een hbo bachelor of een master van een universiteit?). Mocht je meer beurzen krijgen dan bekijkt het VSBfonds wel of hun bijdrage nog noodzakelijk is.

Studiefinanciering

Het is ook mogelijk om studiefinanciering aan te vragen bij DUO voor de opleiding in het buitenland. Doe dit wel op tijd want Nuffic – de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs – moet beoordelen of de buitenlandse opleiding in aanmerking komt. En dit kan wel een paar maanden duren. Het kan dus voorkomen dat je buitenlandse studie al begint terwijl je studiefinanciering pas een of twee maanden later binnenkomt. Een spaarpot met wat geld is dan onontbeerlijk.

Scriptie & onderwijs

VSBfonds studiebeurzen
Is scriptiehulp fraude?
Bekende scriptieprijzen in Nederland
Thuisstudie volgen